Kapala Györgyi

Senior art director, kreatív díjakkal

Kapala Györgyi

A reklámügynökségi munkát a Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafika szakának harmadéves hallgatójaként kezdte. Ez eléggé megnehezítette a tanulmányait, végül jeles diplomamunkával zárta az egyetemet. Ez idő alatt komoly szakmai tapasztalatokat szerezett az Ammirati Puris art directoraként, ami megalapozta a további reklámszakmai munkáját. Számos további nemzetközi reklámügynökségnél senior art directorként dolgozott a későbbiekben (Publicis, BBDO, Lowe GGK), ezalatt két Aranypengét és egy Bronzpengét nyertek a munkái. A Moholy Nagy Művészeti Egyetem Művészeti Menedzserképző Intézetének óraadó tanárként 2006-2007 Reklám: Elmélet és gyakorlat címmel tartott előadásokat. 2008 óta tanít a Badschoolon.
2009 óta saját stúdiójában dolgozik. Jelentősebb ügyfelei a Fonte Viva Kft. és a Scolar Kiadó.
A reklámos feladatok mellett tervezte és illusztrálta Benedek Elek Arany, Ezüst, Kék és Piros Mesekönyvét, illetve az azóta 2. kiadásban is megjelent Mandalavilág óriáskifestőt.
A Műcsarnok, Magyar Nemzeti Galéria, Iparművészeti Múzeum csoportos kiállításain szerepeltek munkái. 2006 óta számos önálló kiállításon mutatták be alkotásait, a hazai galériákon kívül Esslingenben, illetve Isprán is nyílt tárlat munkáiból. www.kapala.hu