Reklámszövegíró

A legközelebbi kurzus 2023. szeptember 23-án indul. Munka mellett végezhető, szombati napokon, jelenléti oktatással, személyes mentorálassal.  Reklámügynökségi működést modellező csoportmunka workshop formában, konstruktív visszajelzésekkel.

Miért nálunk?

2006 óta már több, mint 200 hallgatónk végzett, többségük nagy reklámügynökségeknél helyezkedett el, azóta már seniorok, kreatívvezetők. Sokan visszajárnak oktatni, vizsgáztatni. Az ügynökségi életben is segítik egymást az új és régi diákok.

Kapcsolódj be ebbe a pezsgő, kreatív közösségbe! Adj esélyt a benned szunnyadó tehetségnek!

Ha már a betűtésztából is verseket írtál a tányér szélére, ha mindig is Te voltál az osztály viccmestere, és ha gyakran javasolják neked, hogy „Ideje leszállnod a földre!”, van egy tanácsunk: Fordítsd inkább hasznodra álmodozó jellemedet, és legyél szövegíró!

De hogy lehet bekerülni a reklámszakmába?

A kulcs: a próbamunka

Sajnos lehetnek akármilyen jó ötleteid, ha nincs bemutatható munkád, amivel bizonyíthatnád rátermettséged, addig a kreatív csak egy jól hangzó jelző az önéletrajzodban.

A próbamunka egy konkrét reklámkampány, reklámfilm-ötlet, óriásplakát, rádió- és sajtóhirdetés, illetve manapság már egyre többször social média-kampány kidolgozásából áll. Ehhez a jó ötleteken túl ismerni kell a reklám műfaji és formai követelményeit is.

Kiscsoportos, gyakorlatias óráink reklámügynökségi munkamenet szerint épülnek fel. A képzés végére képes leszel egy teljes kampány szerkezetét átlátni és elkészíteni, és ami a legfontosabb

lesz saját bemutatkozó portfóliód!

Milyen képességekre tehetsz szert?

A workshopok során elsajátíthatod a kreatív gondolkodást, hogyan kell rövid idő alatt sokféle, nem öncélű, az adott briefhez illeszkedő kreatív ötletet előállítani. Ebben többféle kreatív technika segít majd, amiket kiscsoportban, barátságos, humoros  és kreatív légkörben rögtön ki is próbálunk az órák során.

 • Brief-ek értelmezése
 • Kreatív koncepciók futószalagos gyártása
 • Együttműködés a grafikus és médiás kollégákkal
 • Tökéletes eligazodás a digitális térben is
 • Kreatív szövegírás (szlogenek, pr-cikkek, hírlevelek…)
 • Ötleteid megnyerő prezentálása
 • Aktuális trendek követése
 • Hiteles, valódi insight-ok megtalálása
 • Esettanulmányok készítése

A képzés során lefedett témakörök:

 • A kreatív tervezés alapjai. A szövegírás és art direkció főbb elemei, alapfogalmai
 • Brief értelmezése. Értsük meg, mit akar az ügyfél.
 • A célcsoport mélyebb megismerése
 • Mindennek az alapja az egyedi ígéret és a helyes pozícionálás. Kreatív stratégia a gyakorlatban
 • Reklámüzenet megfogalmazása
 • Nemzetközi trendek
 • Kreatív technikák. Trükkök, tippek, ha elakadsz az ötletelésben
 • A reklámfilm tervezés alapjai
 • Műfajok titka: írásműfajok, hossz és stílus
 • Haladó storytelling
 • Kreatív koncepció a gyakorlatban, terjeszd ki az ötleteid
 • Digitális platformok, contentstratégiai tervezés
 • Ügyféloldali és ügynökségi meghívott előadók, iparági tapasztalatcsere
 • Záróprezentáció és ütős portfólió ötletek

Mit csinálunk az órákon, milyen területeket fedünk le?

Kreatív stratégiai tervezés

Sok ügynökségen nincs külön stratégiai tervező, ilyenkor a reklámkampány tervezése is a szövegíró feladata. Ehhez szükség van a kreatív koncepció leírásának képességére és a stratégiai tervezés alapismereteire.

Műfajok és hangvétel

A workshop során rengeteg nemzetközi példán keresztül gyakoroljuk, hogyan lehet a különböző műfajok szerinti szöveghosszban és stílusban írni.

Reklámfilm-tervezési alapok

Bár manapság kevesebb TV reklámfilm készül, a webre szánt filmekhez is hasznos, ha a klasszikus alapokkal tisztában vagy. Megmutatjuk, hogyan kell a reklámspot alapötletét szinopszisban megfogalmazni, megtanulhatod, hogyan néz ki egy jól felépített storyboard és mik az utómunka alapfogalmai.

Kreatív közösségi média-tervezés

Bár a social media platformoknak mindenki alanyi jogon szakértője, a tudatos brandépítéshez egységes kreatív koncepciókban kell gondolkozni. Nálunk ezt is kipróbálhatod, multinacionális cégek példáin keresztül, esettanulmányokkal.

 

A kurzusok max. 12 fővel indulnak, magyar és angol nyelvű oktatókkal.

Összesen 12 alkalom, 1 alkalom 4 tanóra tömbösítve.

A képzéseink során naprakész, azonnal használható gyakorlati szakmai tudást kapsz és egyedi, bemutatkozó referenciaanyagot készíthetsz magadnak. A Badschool egyedülálló szakmai tudástréninget nyújt egymásra épülő tematikus blokkok formájában, kiváló szakmai mentorok vezetésével.

Workshopok felépítése:

A foglalkozás első felében a meghívott szakértő/ előadó esettanulmányokon, valós munkákon keresztül mutatja be az adott témakör legfontosabb trendjeit, jó gyakorlatait, struktúráját.

A foglalkozás második részében kiscsoportban, az adott szakértő vezetésével modellfeladatokat dolgozunk ki közösen az adott témában.

Nemzetköziség:

Képzéseink nagy része angol nyelven, nemzetközi kreatív igazgató mentorálásával folyik, így a munkáid eleve angol nyelven készülnek el.

Mintaprojektek:

A munkaerőpiaci helyzethez rugalmasan alkalmazkodunk, a résztvevők saját futó munkáikon vagy minta projekteken dolgoznak.

Közösség:

A gyakorlati tudást szakmai közegben, laza hangulat keretében sajátíthatod el, ahol többé nem vagy egyedül, végre lelkes társak várják, hogy veled alkothassanak. Az iskola alatt elkészített munkákból az év végén mindenki saját portfoliót készít, ami nagy segítséget nyújt az ügynökségekhez való bejutáshoz.

48 tanórás, 12 alkalmas. Szombati napokon 9.30 és 12.45 közt, 4 tanórás tömbökben.

Tervezett kezdés: 2023. szeptember 23. (szombat), befejezés 2024. január végén.

A képzések végén vizsgafeladatként olyan személyre szabott prezentációs anyagot kell összeállítani, ami akár a saját vállalkozásban, akár a napi munka során tudástárként, best practice-ként használható, vagy egy állásinterjún színvonalas referenciamunkaként bemutatható.

Képzéseinket a Pannon Akadémián keresztül szervezzük, államilag nyilvántartásba vett, bejelentett képzésekként, melyek végén Tanúsítványt adunk. A képzés akkor a leghasznosabb a számodra, ha már van valamilyen diplomád, szakmai gyakorlatod, és szeretnél fejlődni, tippeket kapni a napi munkádhoz, esetleg üzleti, bölcsész vagy művészeti egyetemre jársz.

A Pannon Akadémia nyilvántartási száma B/2020/001637, az engedélyszáma E/2020/000149.

Az iskola szakmai vezetője Russel Skidmore kreatívigazgató, aki Londonban, Amszterdamban és Párizsban dolgozott art directorként és kreatívigazgatóként, számos nemzetközi branden, regionális koordinációban, 22 éves márkaépítési tapasztalata van. CIM (magas szintű angol marketing oktatási rendszer) akkreditált oktató.

Az iskola alapítója Füleki Bettina kreatív igazgató, reklámszövegíró, pszichológus, 18 éves szakmai tapasztalattal nemzetközi és magyar márkákon. Munkáit itt tudod megnézni.

Russel Skidmore, creative director, art director

Füleki Bettina, creative director, copywriter

280.000 Ft+ÁFA

Részletfizetési lehetőséggel.

Részvételi díjadat a céged is rendezheti, ebben az esetben vele kötünk szerződést.

Badschool hűségprogram

Minden régi és frissen beiratkozott diákunknak 10% kedvezményt adunk a 2. képzés teljes árából. Be better, be BAD!

Ár
280.000 Ft + ÁFA
Létszám
max 12 fő
Időtartam
1 félév, 48 tanóra

Jelentkezés

Az alábbi űrlapot kitöltve tudod leadni a jelentkezésed az aktuális képzésünkre amelyre 1 munkapon belül választ kapsz!

hu_HUHungarian

Iratkozz fel hírlevelünkre!